Çiftliğinde 24 köpek ve 12 at cesedi bulunan Teksaslı kadın tutuklandı

Bahçede çalışan biri, arazinin "her yerinde iskelet vardı" dedi

Şerif yardımcılarının çiftliğinde 24 köpek ve 12 at cesedi bulduğu iddiası üzerine tutuklanan 22 yaşındaki Rachel Ann Sword hakkında hayvanlara eziyetten dava açıldı (Collin County Şerif Bürosu)

Geçen hafta ABD'nin Teksas eyaletinde bir kadın, bahçe çalışanlarının kadının çiftliğinde bulduklarını iddia ettiği düzinelerce hayvan ölüsüne dair polise ihbarda bulunması üzerine tutuklandı.

Cuma günü tutuklanan 22 yaşındaki Rachel Ann Sword'a çiftlik hayvanı olmayan hayvana eziyet ve çiftlik hayvanlarına eziyetten (fiziki istismar) iki ayrı suç isnat edildi. Law&Crime, polisin kadının arazisinde 12 at ve 24 köpek cesedi bulduğunu belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Collin County Şerif Bürosu'ndan bir sözcü, bahçe çalışanlarından gelen bir "yurttaş şikayeti" üzerine Sword'un arazisine dair soruşturma başlatıldığını basın kuruluşuna söyledi. Bahçe çalışanlarının at cesetlerini arazide çalışırken bulduğu belirtiliyor.

İşçilerden Alston Mays, yerel kanal KTXA'e "Tüm arazi ölüm gibi kokuyordu. Her yerde kafes vardı. Her yerde ölü hayvan vardı" dedi. Mays, "her yerde iskelet bulunduğunu" söyledi.

Collin County Hayvan Hizmetleri ve şerif bürosu, 1 Ağustos'ta arazi için arama emri çıkardı. Arama emriyle yetkililere Sword'un, Dallas'ın yaklaşık 80 km kuzeydoğusundaki arazisinde yer alan "tüm canlı hayvanların" çıkarılması yetkisi tanındı.

Şerif Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Arama emri uygulanırken dedektifler iki köpek, iki at, bir inek, bir kertenkele ve bir yılana el koydu. Hayvanlar bakım ve kontrol için Hayvan Hizmetleri personeline teslim edildi" dendi.

Şerif Bürosu'nun dedektifleri olay yerindeyken, arazide bulunan bir dizi binanın içinde ve çevresinde, 12 at ve 24 köpeğin kalıntılarını ileri derecede çürümüş halde buldu.

Şerif yardımcıları araziye vardıklarında çürüme kokusu almaya başladıklarını bildirdi. Daha detaylı araştırma sonucunda, şerif yardımcıları arazideki bir evin yakınında yer alan kafesin içinde ölü bir köpek buldu. Kafes civarında yiyecek ya da su bulunmadığını belirttiler.

Yetkililer nihayetinde arazinin etrafında çeşitli çürüme evrelerinde 23 ölü köpek daha buldu. Bunların çoğunun kafeslere kilitlendiği veya güneşte kalan üstü açık bölmelere kapatıldığı belirtiliyor.

Şerif yardımcılarının raporlarında ayrıca bazıları "iskelet halinde" olan at kalıntılarının da bulunduğu kaydedildi.

Yeminli ifadede, "Kimi atlar yalnızca iskeleti kalacak kadar çürümüşken, kimilerinin deri ve kürklerinin bir kısmı duruyordu. Bu da ölümlerin genelde yeni olmadığını gösteriyordu" dendi.

KDFW'ya göre, bahçe çalışanlarının iddialarını araştıran şerif yardımcıları, Sword'un arazisinin aslında yaşlı büyükanne ve büyükbabasına ait olduğunu tespit etti.

Yayıncı kuruluşun elde ettiği yeminli ifadede olası bir neden olarak, hareket etme güçlüğü çeken büyükanne ve büyükbabanın çiftlikteki hayvanlarla Sword'un ilgilendiği izlenimine sahip olduğu belirtiliyor.

Sword, hayvanların sahibi olduğunu söylediği eşinin üç hafta önce öldüğünü ve çok sayıda hayvana bakmaya gücünün yetmediğini şerif yardımcılarına itiraf etti.

Ancak KDFW, Sword'un eşinin ölümünden çok önce, 2019 kadar eski tarihlerden itibaren arazideki hayvan zulmünü ihbar eden en az 16 çağrı alındığını tespit etti.

Tutuklanan Sword için 85 bin dolarlık kefalet ücreti belirlendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU