Kim Kardashian'ın Skims'i artık 4 milyar dolar değerinde

Keeping Up With The Kardashians'ın yıldızı, kendisinin ve iş ortağı Jens Grede'nin "çok gurur duyduğunu" söylüyor

42 yaşındaki Kardashian, Skims'i 2019'da kurmuştu (Instagram)

Kate Ng & Ellie Muir

Kim Kardashian'ın vücut şekillendirici giyim markası Skims, yeni bir finansman turuyla 270 milyon ABD doları toplamasının ardından 4 milyar ABD doları değerine ulaştı.

Bu, Skims'in bir şirketin unicorn olarak anılması için gereken asgari miktarı 4'e katladığını gösteriyor. Unciorn şirket, değeri 1 milyar doların üzerinde olan startup şirketlerini ifade ediyor.

The New York Times'a göre, 42 yaşındaki Kardashian ve iş ortağı Jens Grede'nin sahibi olduğu şirket, yeni değerlemesini dün açıkladı. Yatırımcılar tarafından verilen önceki değer 3,2 milyar dolardı.

Keeping Up With The Kardashians ve The Kardashians'ın 20 sezonunda başrol oynamasıyla tanınan realite TV yıldızı verdiği röportajda şunları söyledi: 

Marka, çok hızlı büyüdü ve bununla gurur duyuyoruz. Ürün lansmanlarında gerçekten iyi bir akış yakaladık.

Kardashian, Skims'i, kendi cilt tonuna ve vücut tipine uygun şekillendirici giysiler üretmek istediği için 2019'da başlatmıştı. Marka, o zamandan bu yana ev giyimi, hamile giyimi ve mayo da dahil olmak üzere çok sayıda ürün yelpazesi piyasaya sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Markanın başarısı 2021'de Kardashian'ın net varlığını 1 milyar ABD dolarına çıkararak Forbes'un Dünya Milyarderler Listesi'nde yer almasını sağladı.

Geçen yıl Skims 3,2 milyar dolar değerine ulaştığında Kardashian'ın 600 milyon dolar daha zenginleştiği tahmin ediliyordu. Şirket, serbest yatırım fonu Lone Pine Capital ve önceki yatırımcıların liderliğindeki bir finansman turundan 240 milyon dolar elde etti.

Skims'in CEO'su Grede, verdiği bir röportajda şirketin halihazırda kârlı olduğunu ve 2022'de 500 milyon dolar olan satışlarını bu yıl 750 milyon dolara çıkarma yolunda ilerlediğini söyledi.

Grede, şirketin toplam müşterilerinin yaklaşık yüzde 70'inin Y veya Z kuşağından olduğunu, şirketin çevrimiçi müşterilerinin yaklaşık yüzde 15'inin ise ABD dışından geldiğini söyledi.

Grede, geçen yıl 11 milyon kişinin markanın en popüler ürünlerini satın almak için bekleme listelerine katıldığını ve bu ürünlerin düzenli olarak tükendiğini söyledi.

Skims'in en çok satan ürünleri arasında, "şekil geliştirici" bir görünüm yaratmak için göbek ve bel bölgelerinde ekstra sıkıştırma sağlayan viral "dikişsiz şekillendirici tulum" da yer alıyor. Ürün açıklamasında bu bodysuitin "göğsünüzü dikleştireceği ve kalkık bir görünüm için popo bölgesini yuvarlaklaştıracağı" belirtiliyor.

En çok satanlar listesinde yer alan bir diğer ürün ise vücudu saran, sade bir maksi elbise olan "yumuşak, uzun, slip ev elbisesi".

Markanın yakın zamanda piyasaya sürdüğü bir koleksiyonun tanıtımı için Britanyalı şarkıcı-şarkı yazarları Raye ve PinkPantheress'le Bronxlu rapçi Ice Spice başvuruldu.

Kardashian ailesi de bir dizi viral güzellik ve moda şirketinden sorumlu. Kim ayrıca "ışıltılı bir cilt" için adım adım 9 ürünlü adım adım bir rutin pazarlayan SKKN BY KIM adlı bir cilt bakım markasının da sahibi.

Kim'in üvey kız kardeşi Kylie Jenner, makyaj ve cilt bakım ürünleri satan güzellik markası Kylie Cosmetics'in kurucusu. Bu arada Khloe Kardashian, kendini "tamamen kapsayıcı bir moda markası" diye tanımlayan Good American'ın kurucu ortağı ve Kendall Jenner da 818 Tequila adlı içki markasının sahibi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU