Manson Ailesi'nden Van Houten'ın tahliyesi korku yarattı: "Yeniden cinayet işleyebilir"

Debra Tate, meşhur LaBianca cinayetlerinden dolayı hapis yatan Van Houten'ın tahliye edildikten sonra cinayet işlemeye geri dönmesinden korktuğunu belirtti

Manson Ailesi tarikatının eski üyesi Leslie Van Houten, 50 yıldan uzun süre hapis yattıktan sonra bu hafta tahliye edildi (AP)

Öldürülen oyuncu Sharon Tate'in kız kardeşi, 53 yıl hapis yattıktan sonra bu hafta serbest bırakılan Manson Ailesi tarikatının eski üyesi Leslie Van Houten'ın yeniden cinayet işleyebileceğini düşündüğünü söyledi.

Van Houten ve diğer aile üyelerini parmaklıklar ardında tutmak için uzun süredir kampanya yürüten Debra Tate, TMZ'ye ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Valisi Gavin Newsom'ın Van Houten'ı kilit altında tutmak için daha fazla uğraşmış olması gerektiğini belirtti.

Vali Newsom'ın, eyaletin temyiz mahkemesinin şartlı tahliye öngören kararına itirazından vazgeçmesi üzerine 73 yaşındaki Van Houten salı günü serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya'daki bir temyiz mahkemesi mayısta, Los Angeleslı market işletmecileri Leno ve Rosemary LaBianca'nın öldürüldüğü 1969'taki meşhur cinayetlerden dolayı hapis yatan Van Houten'ın, tahliye edilmesi gerektiğine karar vermişti.

Debra Tate, şartlı tahliye kurulunun Van Houten'ın rehabilite edildiğini belirten değerlendirmesine inanmadığını ve ailesinin, eski tarikat üyesinin cinayet işlemeye geri dönmesinden korktuğunu söyledi.

Newsom üç yıl önce Van Houten'ın şartlı tahliye talebini reddetmiş ve Eyalet Temyiz Mahkemesi'nin hükümlü katilin serbest bırakılması yönündeki kararından duyduğu hayal kırıklığını dile getirmişti.

Manson Ailesi'nin, LaBianca cinayetleriyle ilgili serbest bırakılan ilk üyesi Van Houten oldu.

8 buçuk aylık hamile Tate ve üç arkadaşı Jay Sebring, Wojciech Frykowski ve Abigail Folger, Tate'nin Los Angeles'taki Benedict Canyon'da yer alan evinde 8 Ağustos 1969'da vahşice öldürülmüştü.
 


Van Houten bu cinayet anında olay yerinde değildi ama duruşmada cinayete katılmış olmayı istediğini ifade etmişti.

Ertesi günse Van Houten ve Manson Ailesi'nin diğer 6 üyesi, bu kez LaBianca çiftini evlerinde öldürmüştü.

Van Houten 1971'deki ilk duruşmasında, evin içinde kafasına yastık kılıfı geçirdiği Rosemary LaBianca'yı tutarken diğer Manson müritlerinin kadını acımasızca bıçakladığını anlatmıştı.

Debra Tate, 182 binin üzerinde imza toplayan çevrimiçi bir dilekçe yoluyla halkı Vali Newsom'a yazıp Van Houten'ın serbest bırakılmasını engellemesini talep etmeye çağırdı.

Debra şöyle yazdı: 

Kendisiyle aynı topluluktan gelen iki ayrı jürinin suçlu bulduğu bu katilin topluma salınmasını İSTEMİYORUZ.

The Independent yorum için Debra Tate'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU