Dünyanın En Çirkin Köpeği belli oldu

Scooter adlı tüysüz Çin köpeği birinci seçildi

Scooter 1500 dolarlık ödül ve birincilik kupası kazandı (AP)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde her yıl düzenlenen Sonoma-Marin Panayırı'ndaki Dünyanın En Çirkin Köpeği yarışmasının galibi belli oldu. Scooter adlı köpek, 23 Haziran'daki etkinlikte birinci seçildi.
 

Scooter

Scooter, Linda Celeste Elmquist'le Arizona eyaletinde yaşıyor (AP)


Guardian, tüysüz Çin köpeği cinsi hayvanın "seyrek tüyleri, fareninkine benzerkuyruğu ve sürekli dışarıda olan diliyle" dikkat çektiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 yaşındaki Scooter'ın hikayesi de yürek burktu. Yarışmaya giriş için hazırlanan biyografide, ayakları geriye dönük şekilde doğan köpeğin itlaf edilmek üzere olduğu, Saving Animals From Ethansia adlı bir hayvan kurtarma örgütünün çabasıyla hayatta kaldığı belirtildi.

Kendi başına yürüyebilmesinden şüphelenilse de Scooter'ın bu endişeleri boşa çıkarıp ön bacakları sayesinde yalpalayarak da olsa yürümeyi başardığı açıklandı. 
 

Scooter
Linda Celeste Elmquist, "Scooter'ın diğer köpeklerden farklı olduğuna dair hiçbir fikri yok" dedi​​


Linda Celeste Elmquist, eski sahibi bakamayacak duruma geldiği için köpeği 7 ay önce sahiplendiğini söyledi:

Scooter'ın dünyanın en çirkin köpeği yarışmasını kazanmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Deforme arka ayaklarıyla karşılaştığı zorluklara rağmen Scooter her şeye meydan okudu, bize direnç ve kararlılığın ne anlama geldiğini gösterdi.

1970'lerden beri yapılan etkinlik, sahiplenilen yavru köpeklere görünürlük kazandırmayı ve tüm köpeklerin sevimli olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplenmeyi desteklemeyi amaçlıyor. 

 

Independent Türkçe, Guardian, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU