Batman'da deprem anında insanları uyandırmak için silahlar sıkıldı, mermiler evlere isabet etti

Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem Doğu ve Güneydoğu ve İç Anadolu dahil birçok yerde hissedildi. Batman'da ilginç bir olay yaşandı. Deprem olduğunda insanların uyanması için silahlar ateşlendi, kurşunlar evlerin camlarından içeri girdi

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem, çok geniş bir bölgeyi etkiledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın paylaştığı son bilgilere göre 284 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 323 kişi de yaralandı.

Geniş bir bölgeyi etkileyen büyük ölçekli deprem, Batman'da da hissedildi.

Batman şehir merkezinde deprem anında insanların uyandırılması için silah sıkılması "çatışma mı çıktı" endişesine yol açtı.

Silahların ateşlenmesine tepki gösteren M. Baştan isimli sosyal medya kullanıcısı, "Deprem anında Batman'da silah sıkarak insanları uyandırmaya çalıştılar. İlk 20 dakika sallantıdan dolayı zaten şaşkınlık içindeydik, bir de merkezde büyük bir çatışma var diye gerildik. Şehirde siren veya farklı bir sistem yok mu bu durumda kullanılması için" paylaşımında bulundu.

 

 

Sıkılan mermiler odadaki saate isabet etti

Furkanbeymio adlı sosyal medya kullanıcısının paylaşımında ateşlenen mermilerin odada asılı bulunan saat ve tavana isabet ettiği görülüyor.

Sosyal medya kullanıcısı tepkisi şu sözlerle ifade etti:

"Yani silah sıktınız eyvallah uyandırmak için evlere niye sıkıyorsunuz bu kadar bilinçsiz ateş edecekseniz niye silah alıyorsunuz."

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU