Robbie Coltrane, Harry Potter'ın genç yıldızlarını kendi çocuklarına benzetmiş

Coltrane, fantastik film serisinde Rubeus Hagrid karakterini canlandırmıştı

Robbie Coltrane ve Alan Rickman, "Harry Potter"daki genç rol arkadaşlarıyla (AFP)

Menajeri, en çok Harry Potter film serisinde canlandırdığı Hagrid karakteriyle tanınan İskoç aktör Robbie Coltrane'in 72 yaşında öldüğünü 14 Ekim Cuma günü doğruladı.

Geçen yıl, Harry Potter serisinin 20. yıldönümü anısına Coltrane, yapımdaki diğer oyuncularla, özellikle de filmin en genç yıldızlarıyla olan ilişkilerini ele aldığı dokunaklı bir röportaj vermişti.

Daniel Radcliffe, baş karakteri ilk oynadığında henüz 10 yaşındaydı. Emma Watson, Hermione karakterini 11 yaşında canlandırmış ve Rupert Grint ilk kez 12 yaşında Ron Weasley olmuştu.

Coltrane, 2021'de, Grint'in de artık bir baba olduğunu kabullenerek "Şimdi, onlar kendi hayatlarına sahip büyük yetişkinler" demişti.

Onların büyümesini izlemek, kendi çocuklarınızın büyümesini izlemek gibi.

Röportajda Coltrane, genç meslektaşlarına karşı "koruyucu" hissettiğini hatırlıyor. Bu, tüm setin paylaştığı bir duyguymuş.

Ekibin çoğunluğunun çocukları vardı, bu yüzden herkes en iyi davranışlarını sergiliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coltrane, 8 film boyunca Harry, Hermione ve Ron'u Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na geldiklerinde kanatlarının altına alan yarı insan, yarı dev, sevimli bekçi Hagrid'i canlandırmıştı. Ama gerçek hayatta, sahne arkadaşlarına hayranlık duyan kişi Coltrane'di.

Filmin görkemli Hogwarts setindeki o ilk yoğun günler hakkında Coltrane, "Bu kadar korkusuz olmalarına çok şaşırdım" demişti.

Büyük Salon'a girişimi hatırlıyorum. Bunu 30 yıldır yapıyordum ama 'Yüce Tanrım, bunu doğru yapsam iyi olur' diye düşünüyordum.

Videoda Coltrane, rol arkadaşlarının soğukkanlı olduğunu hatırlıyor. "Onlar sadece..." diyor Coltrane ve yukarı bakıp gençlerin tepkisizliğini taklit ediyor: "çocuk gibi davranıyorlardı."

Coltrane, hayatının 10 yılı boyunca sürekli döndüğü karakteri Hagrid'den de sevgiyle bahsetmişti. Coltrane, karakterinin cazibesi hakkında şunları söylemişti:

Dünyadaki herkes gerçekten büyük, kocaman, güçlü bir adamın kendi tarafında olmasını ister.

İşte bu kadar basit.

Coltrane'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Harry Potter'ın yazarı J. K.  Rowling ve İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, sosyal medya aracılığıyla Coltrane'e saygılarını sunan ilk isimler arasındaydı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU